Aloitetaan meidän kunnianhimoinen ruokablogi ___todella___ helpolla reseptillä.
Tää on aika överimakeeta, mutta sehän sopii meidän blogin fättiteemaan!
Ollaan tehty ihanaa kurpitsasiirappia herkkujuomia maustamaan, mutta nyt käsillä ei oo kurpitsaa joten sovellettiin ihana omenasiirappi!
kuka oikeesti perustaa ruokablogin ja neuvoo ekana miten maustaa tee, oh well.
Ollaan käytetty tätä siirappia lähinnä chaiteehen, koska ei juoda kahvia, mutta tätä voi käyttää juomien lisäksi myös jogurtin tai rahkan maustamiseen tai mihin vaan sokerin "sijasta" (vaikka tätä käyttäessä sokerimäärä tuplaantuu...........).
Tästä reseptistä tulee siirappia isompi annos, eli varaa joku astia, johon säilöä jämät jotka jää ekasta kerrasta yli (eli noin 99% koko määrästä). Jos haluut koittaa kurpitsaversioo niin osaat varmaan korvata omenan sillä. HUOM! käytä vaan semmosta oranssia kurpitsaa, jonka liha on punaoranssia!
Näitä tarvit:
2 keskikokoista omena = reilu 2 dl sosetta
4 dl sokeria (tää on siirappia eikä tätä syödä yhdellä kerralla!)
1.5 tl vaniljasokeria
1.5 tl muskottipähkinää
3 tl kanelia
Vähän alle 1 tl jauhettua neilikkaa
Saman verran jauhettua inkivääriä
Tee näin:
1. Jos et omista sauvasekoitinta, keitä omenat niin pehmeiksi, että saat survottua ne haarukalla. Muuten surraa omput mösssöksi koneella.
2. Laita kaikki ainekset kattilaan tai paistinpannulle ja sekoita.
3. Kiehuta seos kuumalla lämmöllä, jotta sokerin sulaminen alkaa. Jatka sen jälkeen miedohkolla lämmöllä n. 20 minuuttia, niin että seos muuttuu siirappimaiseksi. Ei tarvi sekottaa aivan kokoaikaa, mutta pidä huoli, ettei siirappi pala pohjaan! Vaikea selittää mitä siirapiksi muuttuessa tapahtuu, mutta seos tuntuu tahmeemmalta ja raskaammalta sekottaa ja näyttää paksummalta.
4. Jäähdytä siirappia ennen ku säilöt sen lasipurkkiin (jos käytät lasii) ettei se halkea.
5. Käytä maun mukaan.
Valmis!
Kuvissa on veteen ja kauramaitoon tehtyä chaiteetä (pussista..), johon lisättiin n. 2 tl siirappia. Kermavaahtoa ja siirappiaraitoja päälle!
paitsi huomattiin että omenainen siirappi ei oo läheskään yhtä smoothyä kurpitsaiseen verrattuna, eli ei tuu kovinkaan hienoja siirappiraitoja, sorry :<
että sellasta!
Tää on aika överimakeeta, mutta sehän sopii meidän blogin fättiteemaan!
Ollaan tehty ihanaa kurpitsasiirappia herkkujuomia maustamaan, mutta nyt käsillä ei oo kurpitsaa joten sovellettiin ihana omenasiirappi!
kuka oikeesti perustaa ruokablogin ja neuvoo ekana miten maustaa tee, oh well.
Ollaan käytetty tätä siirappia lähinnä chaiteehen, koska ei juoda kahvia, mutta tätä voi käyttää juomien lisäksi myös jogurtin tai rahkan maustamiseen tai mihin vaan sokerin "sijasta" (vaikka tätä käyttäessä sokerimäärä tuplaantuu...........).
Tästä reseptistä tulee siirappia isompi annos, eli varaa joku astia, johon säilöä jämät jotka jää ekasta kerrasta yli (eli noin 99% koko määrästä). Jos haluut koittaa kurpitsaversioo niin osaat varmaan korvata omenan sillä. HUOM! käytä vaan semmosta oranssia kurpitsaa, jonka liha on punaoranssia!
![]() |
| EI TÄTÄ! Maistuu perunalta, been there.. |
Näitä tarvit:
2 keskikokoista omena = reilu 2 dl sosetta
4 dl sokeria (tää on siirappia eikä tätä syödä yhdellä kerralla!)
1.5 tl vaniljasokeria
1.5 tl muskottipähkinää
3 tl kanelia
Vähän alle 1 tl jauhettua neilikkaa
Saman verran jauhettua inkivääriä
Tee näin:
1. Jos et omista sauvasekoitinta, keitä omenat niin pehmeiksi, että saat survottua ne haarukalla. Muuten surraa omput mösssöksi koneella.
2. Laita kaikki ainekset kattilaan tai paistinpannulle ja sekoita.
![]() |
| näyttää siltä että oltaisiinkin omenahilloaikeissa |
3. Kiehuta seos kuumalla lämmöllä, jotta sokerin sulaminen alkaa. Jatka sen jälkeen miedohkolla lämmöllä n. 20 minuuttia, niin että seos muuttuu siirappimaiseksi. Ei tarvi sekottaa aivan kokoaikaa, mutta pidä huoli, ettei siirappi pala pohjaan! Vaikea selittää mitä siirapiksi muuttuessa tapahtuu, mutta seos tuntuu tahmeemmalta ja raskaammalta sekottaa ja näyttää paksummalta.
![]() |
| tässä seos aluksi |
![]() |
| siirappi alkaa tuntua tahmealta |
![]() |
| valmis! seos on huomattavasti paksuuntunut ja tummempi |
4. Jäähdytä siirappia ennen ku säilöt sen lasipurkkiin (jos käytät lasii) ettei se halkea.
![]() | |
| nammm! |
5. Käytä maun mukaan.
![]() | |||
![]() |
| kermavaahtoo eli fättiä!!!!!! |
Valmis!
Kuvissa on veteen ja kauramaitoon tehtyä chaiteetä (pussista..), johon lisättiin n. 2 tl siirappia. Kermavaahtoa ja siirappiaraitoja päälle!
paitsi huomattiin että omenainen siirappi ei oo läheskään yhtä smoothyä kurpitsaiseen verrattuna, eli ei tuu kovinkaan hienoja siirappiraitoja, sorry :<
että sellasta!








kiitos kivasta ohjeesta, täähän
VastaaPoistaon mainio idea esim. jouluviemisiksi teen
ystäville. :-)
niinpä! kokeilin tuota omenasiirappia ( vai pitäiskö sanoo "tahna" tai joku, kun ei oo ihan notkeimmasta päästä toi koostumus..) pelkkään (kaura)maitoon ja hyvää oli sekin! !
VastaaPoista