Näin siis teet ite tortillapohjan, eijoo vaikeeta tai aikaavievää.
Tarvit:
2dl vehnäjauhoja
2dl maissijauhoja
1/2tl leivinjauhetta (siis puoli tl, ei 1 TAI 2 tl, kuten ala-asteen kokkikerhossa tulkitsin ohjetta ja suolasin mustikkakeiton perusteellisesti)
1,5dl vettä
2rkl öljyä
Tää on niiiin helppo, etten ees tajuu, miks kukaan ostaa niitä pohjia valmiina:
- Kuivat aineet sekotetaan keskenään.
- Mukaan kylmä vesi ja öljy, sekota nopeesti tasaseksi.
- Oon kirjottanu muinaiseen reseptivihkooni tämän jälkeen "peitä liinalla ja anna levätä" mutta näiden tortillojen kohdalla lepääminen on kyllä skipattu, en tiiä miks tää vaatis sitä.
- Jaa taikina 8-10 palloksi, ja kauli ne ohuiksi vapaamuotosiks (täällä pyöreys on ainaki lopputuloksesta aika kaukana) lätyiksi. Huom! Taikina kuivuu helposti, eli palloset ja kaulitut tortillat kannattaa peittää paistoa odotellessa liinalla tai kulholla tms.
- Paista tortillat kuumalla, kuivalla pannulla molemmilta puolilta niin, että tortillan pintaan ilmestyy ruskeita täpliä (kts. esim ylin kuva).
| vielä kalpee paistuja |
Tein tortilloista quesadilloja (ainakin omassa päässäni) laittamalla kaks tortillaa päällekkäin ja väliin kaikkee hyvää.
Täytteenä on tällä kertaa ryöpättyä pinaattia, tomaattia, sipulia ja juustoa (ja ehkä vielä jotain muuta epämääräistä jota en osaa kuvasta tulkita). Täytehän voi tietty olla mitä vaan yhteen sekotettuna, juuston läsnäolo on oleellisinta.
Kaks eniten toistensa muotosta tortillaa paritetaan ja niiden väliin laitetaan tarpeeksi täytettä. Sitte takasi pannulle paistumaan, niin että juusto sulaa.
| vasta ryöpätty pinaatti sulattaa juustoa jo etukäteen, ettei tarvi paistaa pannulla niin kauan, että tortilla palaa! |
Sitte vaa fättiä naamaan!
| quesadillakeko |
t.nea
Hei ihanat fättisiskot ja blogi! Oon tosi hidas ja löysin vasta nyt tänne. Josko teitin huseeraukset saisivat mutkin pitkästä aikaa heräämään omani laittoon. Ihanaa kuitenkin, jee! Ps. Enpä ole koskaan tullut ajatelleeksi edes tortillojen väkerrystä itse. Kiits tästä!
VastaaPoistaFättisiskot kiittää. Sun päivityksiä onki ootettu, skarppia vähän (sanoo se, joka on jaksanu tehä vaan muutaman merkinnän omaan ruokablogiinsa)! Ja joo, noi tortillapohjat taipuu todellaki myös perinteisemmäksi tortillaksi ja seki on herkkua!
VastaaPoista